fredag 19. mars 2010

Great Barrier Reef - det ultimate dykketUtenfor Queensland i Australia ligger verdens største korallrev. Det er over 2000 km langt og kan ses fra verdensrommet. I revet finnes det over 1500 typer fisk, 4000 typer bløtdyr og 350 typer koraller. Revet har vært på Unescos verdensarvliste siden 1981 og er kåret til en av verdens syv naturskapte underverk.

En av hovedbasene for et besøk til revet er Cairns. Her ligger revet nærmere land enn det gjør lenger syd. Det er ikke mulig å reise ut til korallrevet på egenhånd, så du kan kun oppleve vidunderet gjennom å delta på en organisert tur.

Hvis du ikke har dykkersertifikat kan du ta et prøvedykk. Jeg tok et prøvedykk og det kan absolutt anbefales. Det er også mulig å ta dykkersertifikat mens du er der nede, men da må du sette av noen dager. Hvis du ikke har lyst til å dykke er snorkling et nesten like godt alternativ. Det er bare å ha på seg en snorkelmaske og ha hodet under vann så er du i verdens største akvarium med Nemo-fisk så langt øyet kan rekke.Cairns er backpakker-hovedstaden i Austarlia. Her er det hundrevis av organiserte turer du kan melde deg på. I perioden oktober til mai er det dødelig box jelly fish i sjøen. Denne holder seg i brakkvann, så når man kommer ut til barriererrevet er det ikke noen fare for brennmaneter lenger. Men ønsker du et bad i ferskvann kan du dra på en tur til en av de mange elvene i området som er et eldorado for bading og riskiofylt stuping fra naturskapte 20-metere.

To timer nord for Cairns ligger Cape Tribulation hvor du kan legge ut på flotte turer i regnskogen. I selve regnskogen er det kun turer til fots. Men Cape Tribulation er også et flott område for å leie hester og ta seg en ridetur i det vakre landskapet.

4 kommentarer:

 1. I do agree with all the ideas you have presented to your post.

  They're really convincing and will certainly work. Still, the posts are very brief for starters. May just you please extend them a little from next time? Thank you for the post.
  My weblog May putting on the as well as help when you have man boobs?

  SvarSlett
 2. Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find
  It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and
  aid others like you helped me.

  my homepage - New Age Of War best facebook game guide 2014
  - http://www.ilrinc.com/forums/membership/106940/,

  SvarSlett
 3. Good article. I absolutely appreciate this site. Thanks!


  my blog: penis

  SvarSlett
 4. Very energetic post, I enjoyed that a lot. Will there be a
  part 2?

  Also visit my page: sex

  SvarSlett