fredag 12. mars 2010

Pushkar - den hellige byen i Rajasthan

Den indiske guden Brahma var på vei gjennom ørkenen i den fargerike staten Rajastahn da han mistet en lotusblomst. Akkurat der hvor blomsten falt ned ble det dannet en liten innsjø og rundt den lille innsjøen vokste den lille byen Pushkar.

Pushkar er en hellig by i den indiske delstaten Rajastahn. Byen har det eneste Brahma-tempelet i India og er et populært reisemål, både for religiøse pilegrimer og turister. Sentralt i byen ligger Pushkarsjøen, der hinduene kan gjennomføre en rituell renselse.

Den lille hvite, byen med bare 14000 innbyggere har til sammen 400 templer. Den mangler kaoset man finner i andre byer i India. Her er ingen biler, mopeder eller motorsykkelrickshawer. Kun mennesker, hellige kuer og hunder. Det er en by man kan vandre rundt i både på dagtid og kveldstid.

I Pushkar er det alkohol- og kjøttforbud. Her selges og tilberedes kun vegetarmat, men maten er nydelig og limejuicen er deilig og avkjølende i varmen. Har man gått gjennom noen av Indias overfolkede gater og sett slaktet som henger utenfor butikkene, så er det vel heller ikke kjøtt som frister mest.Pushkar huser en årlig kamelmesse med 200 000 besøkende. Da kommer kameleiere fra hele Rajastahn og med seg har de nærmere 100 000 kameler som alle skal skifte eier disse tre dagene i november. Dette er en stor folkefest og de fargerike innbyggerne i Rajastahn kler seg til fest i sine fargerike klær og vakre sølvsmykker. Det arrangeres kamelrace og kamelpolo hvor både proffer og amatører kan delta.

Byen kan også brukes som base for kamelsafarier i Tharørkenen. Vi dro på en kort kamelsafari med en natts overnatting ute i ørkenen. Boforholdene var superbe, med himmelen som tak i Rajastahns stjerneverden. Litt regn på morningen førte til at vi måtte søke ly under en kamelkjerre, men hva gjør vel litt regn i tredve varmegrader.

Pushkar ligger 450 mil sørvest for hovedstaden New Delhi. Nærmeste by er Jaipur og Pushkar kombineres ofte med et besøk til disse byene samt Agra hvor Taj Mahal ligger.

Taj Mahal kan du lese et eget blogginlegg om.

5 kommentarer:

 1. Heya i'm for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I'm hoping to provide one thing again and
  aid others like you aided me.
  Visit my homepage ... http://chestfatburner.com/how-to-prevent-man-boobs-development/

  SvarSlett
 2. Hi there, You have done an incredible job. I will certainly digg it and personally
  suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this website.


  my web-site; hand blown bongs

  SvarSlett
 3. Hello there! Do you use Twitter? I'd like to follow
  you if that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and
  look forward to new posts.

  Also visit my weblog - Web Development Company New York

  SvarSlett
 4. constantly i used to read smaller articles or reviews which as well clear their motive,
  and that is also happening with this paragraph which I am reading here.


  my web blog - Zombie Survival kit

  SvarSlett
 5. Whether your prime concern is variety or taste, Vaporfi got you covered.

  With vape juices that come from food-grade ingredients, their vaping flavors are very smooth and consistent.

  SvarSlett