onsdag 10. mars 2010

Salzburg - Mozarts fødeby

Østerrikes fjerde største by ligger vakkert til i nærheten av Alpene. Kjente skisteder som Kitzbuel og Zell am See er ikke langt unna og på sommeren er det flotte turmuligheter like ved byen. Selve byen er mest kjent for sin storslagne barokk arkitektur.

Jeg har vært her med tre venninner på interrail på sommeren og på vinteren var jeg her i forbindelse med en skoletur til Kitzbuhl.

Sommeren er festspill tid og det mest prestisjefylte av dem alle holdes i Salzburg. Suksessen hviler uten tvil på Wolfgang Amadeus Mozart og dirigenten Herbert von Karajan som begge er født i Salzburg.

Filmen "Sound of Music" ble spilt inn i Salzburg. Hvis du ønsker å se de forkjellige innspillingsstedene kan du bli med på en "Sound of Music Tour" og følge i fotsporene til Maria von Trapp.

Hohensalzburg er den best bevarte festningen i Sentral Europa Byggingen ble påbegynt for knapt 1000 år siden, men nåværende areal på 30.000 kvadratmeter fikk den først på 1500-tallet. Festningen har en praktfull utsikt over byen og omegn.


 
Den vakre gamlebyen er på verdensarvlisten. Her finner man domkirken fra 1628 og keiser Ferdinand den andres mausoleum sammen med mange andre flotte barokkbygninger. Her finnes mange hyggelige kafeer og konditorier. En mozarkule er et must når man besøke Mozarts hjemby.
 

Mozarts hus er i den hyggelige gågaten Getreidegasse. Her kom Mozart til verden den 27.januar 1756, og her levde han i de første årene av sitt liv. Huset er i dag gjort om til et museum og en del av Mozarts første musikkinstrumenter og første verker er utstilt her.Et stykke utenfor sentrum ligger Hellbrunn Slott som er berømt for sine vakre fontener. En annen kurositet med Hellbrunn er alle de vakre vannspillene. Arkitekten har tydeligvis vært glad i practikal jokes og her må du regne med å bli våt. Her er også et dokkteteater drevet på vannkraft.

Området rundt Salzburg er kjent for sine saltgruver fra kelternes storhetistid. Det finnes tre gruver i dagsturavstand fra Salzburg og et besøk til en av disse kan virkelig anbefales. Vi var i Dürrnberg ovenfor Hallein. Vi leide sykler på jernbanestasjonen i Salzburg og fikk en flott sykkeltur i nydelig landskap i
tillegg til besøket i selve saltminene. I saltminene blir man kledd opp i hvite dresser og så bærer det innover gruvene i tog. Man får også ake i skliene som ble brukt for å få arbeiderne raskt ned i gruvene.

Før gruvene i Dürrnberg ble nedlagt i 1989, hadde det blitt produsert 12 millioner tonn med salt der. En flott dagstur som jeg vil anbefale.

4 kommentarer:

 1. I constantly emailed this web site post page to all
  my contacts, for the reason that if like to read it next my contacts will too.
  Feel free to surf my weblog ... http://chestfatburner.com/how-to-bind-breasts-safely

  SvarSlett
 2. At this moment I am going to do my breakfast, afterward having my breakfast coming again to read
  further news.

  Stop by my blog :: how to make money from home

  SvarSlett
 3. Hi there, I found your blog by the use of Google at the
  same time as searching for a related subject, your site came up, it seems to
  be good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just became alert to your weblog through Google, and found that it's truly
  informative. I am going to watch out for brussels. I'll appreciate if
  you continue this in future. Lots of other people might be benefited out of your writing.

  Cheers!

  Feel free to surf to my weblog :: bulk buy wholesalers

  SvarSlett
 4. My partner and I stumbled over here different website and thought
  I might as well check things out. I like what
  I see so now i'm following you. Look forward to looking at your web page again.

  My blog myers briggs personality types funny jokes

  SvarSlett