torsdag 18. mars 2010

Dagstur fra Melbourne - Penguin Parade og Great Ocean RoadHvis temaet er Australia og parader så tenker de fleste på Mardi Gras i Sidney. Men på Philip Island 130 km sydøst for Melbourne finner vi "Penguin Parade". På ettermiddagen kommer hundrevis av små dvergpingviner opp av vannet på Summerland Beach. De er et artig skue der de vagger seg framover i sanden mot redene sine i sanddynene.

De små pingvinene blir kun en til to kilo og er med sine 40 cm verdens minste pingvinart. Siden pingvinparaden har blitt en turistattraksjon er det nå sitteplasser på stranden, men de små dyrene lar seg ikke affisiere av de mange tilskuerene når de kommer opp av vannet. Så er det også begrenset med plasser og de som har vært så heldige å få en plass har forståelse for at denne spesielle opplevelsen krever stillhet.På Philip Island ligger også Koala Consevation Centre. Det lille pungdyret ligner på en teddybjørn og trives best sovende i et eucalyptustre hvor den tilbringer det meste av tiden. Fra eucalyptusbaldene får han både mat og vann.

Videre fra Philip Island og vestover ligger Australias vakreste veistrekning, The Great Ocean Road. Veien snor seg langs den steile kyststrekningen med vakre klippeformasjoner både til lands og til vanns. Den meste kjente av dem alle er De tolv apostler.


Vi dro på en organisert tur fra Melbourne til disse plassene og stoppet også underveis for å se på kenguruer. Denne turen kan imidlertid lett gjøres på egen hånd hvis man har leiebil.3 kommentarer:

  1. Hello to every body, it's my first pay a visit of this web site; this blog carries remarkable and genuinely fine material for readers.
    My homepage ... casino reviews

    SvarSlett
  2. Nydelige bilder! Og super søte pingviner hehe :) Ja, jeg er enig, leiebil har så mye fordeler billig bil

    SvarSlett