søndag 29. januar 2012

Kerala- guds eget land


Helt syd i India ligger elvestaten Kerala som har blitt kåret av National Geographis som et av verdens ti underverker. Bak Keralas strender ligger et nettverk av kanaler, elver og innsjøer hvor man kan reise rundt med husbåter i et vakkert og frodig landskap.

Vi dro på kjærestetur på starten av året og husbåtferie var bare en av de mange målene med turen. Siden Qatar Airlines begynte å fly fra Gardermoen i slutten av 2011 er det mange nye reisemål som har åpenbart seg for opplevelseshungrige nordmenn. Vi ble en natt og en dag i Doha først før enn vi dro videre til Kerala.


Qatars hovedstad er en by under rivende utvikling. Her var det store byggeprosjekter over alt i byen og det meste av arbeidet utføres av expats fra Asia.


Cornichen er en vakker blanding av gammelt og nytt, nye bygninger og gamle trebåter. Vi tok oss en båttur i havnen og kom i snakk med flere menn fra Oman som var på ferie i flere av gulfstatene. Nede ved havnen ligger Museum of islamic art som er en arkitektonisk perle. Museet har mange fine utstillinger fra Midtøsten, Persia og Irak.


Souq Wacif er også verdt et besøk. Det er en stor og velholdt souq. Den er eksotisk og har et stort utvalg av krydder og bruksting. I gatene rundt souqen er det mange restauranter og her var det mange Qatari-familier som var ute og spiste.


Vår første stopp i Kerala var Kovalam som er det strandstedet som først startet opp med turisme i Kerala. Hit kom hippiene fra Goa når strendene der fikk charterturister. Dette er lenge siden og nå er det charterturister i Kovalam også. Det var mye eldre folk her som tydeligvis tok noen måneders ferie i India på vinteren. Vannet var lunkent men bølgene var høye, så man måtte være litt forsiktig med hvor man svømte. Vi hadde nedgang til vår egen lille strand  fra hotellet.Langs bystranden ligger det fiskerestauranter på rekke og rad og Fish tandorien smaker utmerket. Vi gikk oss en tur i en fiskelandby like ved en dag. Det var et India totalt forskjellige fra strandrestaurantene en km lengre borte. Det ble spilt indisk musikk fra høytalere som var plassert langs veien og det krydde av folk.

Fra Kovalam dro vi videre opp i fjellene til teplantasjeområddet Munnar. Planen var å ta offentlig transport, men en drosjesjåfør greide å overbevise oss om at dette ville ta lang tid så det ble en 10-timers taxitur i stedet. Turen gikk fort. Det var mye å se langs veien og veldig eksotisk for oss som akkurat kom fra et snøkledd Norge. Det var også artig å snakke med sjåføren i 50-årene som hadde to døtre som studerte og var verdens stolteste far
 


Det var Indias nasjonaldag denne dagen så vi slet med å finne oss et ledig hotell. Planene om et fint lite sted ute i teplantasjene måtte vi bare glemme. Det ble et litt skittent byhotell i stedet.Byen Munnar er absolutt ikke noe pen, men åsene rundt er fantastiske. Vi hadde med oss en guide til en topp på litt over 2000 meter. Siden det var elefantbæsj langs stien synes vi det var greit med en guide som var lokalkjent. Han spurte oss også om vi ville bli med hjem til familien hans og spise lunsj og det ville vi selvsagt. Han hadde en ung kone og to små gutter og det var koelig å få komme og hilse på en indisk familie.


Etter lunsjen gikk vi rundt i Munnar by. Her var det masse trafikk, veldig skittent, masse lyder og masse folk. Typisk India med andre ord. Men mange sier at Kerala er India light. Det er den rikeste staten i India og det er ingen storbyer med svære slumområder. Det var også mye mindre tiggere enn jeg har opplevd i de store byene i nord. Og jeg så ingen kuer i gatene. Det var nesten litt skuffende, for det er liksom så veldig India.

Ferden videre gikk til Kochin en koloniby ved kysten. Bussen gikk så det hvinte i svingene nedover langs de bratte åssidene. Her ble det tutet før hver sving. Skikkelig adventure.Kochin er noe så sjeldent som en trivelig, indisk by. Den er kjent for sine kinesiske fiskegarn og nede ved sjøen er det masse folk på kveldene både lokale og turister. I Kochin kan man overnatte i en av de mange homestayene. Dette er hjem som er gjort om til overnattingssteder og familien bor ofte i en annen etasje i samme bygning. Vi spiste mye god mat her og fant en nydelig restaurant med deilig mat i det jødiske kvarteret. Den indiske maten var overraskende god. Vi spiste masse deilige fisk-, kylling- og vegetarretter og ble ikke syke en gang. En dag gikk vi rundt i byen i mange timer. Det var mange flotte, gamle kolonibygninger der som var under sterkt forfall, men de var fortsatt beboelige og det var masse folk i gatene.


Etter Kochin gikk turen videre med taxi til Allepy hvor vi hadde bestilt oss husbåt i et døgn. Vi hadde en stor båt alene med et mannskap på fire. Skikkelig luksus.Dette var en veldig fredelig måte å feriere på, særlig i India hvor det kryr av folk overalt. Vi reiste forbi landsbyer langs de smale vannveiene. Det var menn og damer som fisket, padlet og vasket klær og tallerkener. Vi kom tett inn på folks hverdag uten å forstyrre dem. Det var ingen biler eller mopeder, bare husbåter og kajakker og folk som gikk langs land. Landskapet er utrolig frodig og grønt. Jeg forstår godt National Geograpich og Lonely Planet som sier at dette er et av de ti områdenen i verden man må besøke. En egen husbåt må være en perfekt bryllupsreise.Etter husbåtferien vår gikk turen videre til Varkala. Her var vi veldig heldige med både overnattingssted og måltider. Varkala ligger oppe på noen klipper med strender under. Langs klippen kryr det av restauranter og butikker. Her kan man kjøpe alt fra indisk sengeteppe til dørhammer fra Tibet. Turistene i Varkala var mye yngre enn de i Kovalam. Stedet var mer avslappet, retaurantutvalget var bedre og jeg elsket atmosfæren der. Langs uterestaurantene lå dagens fangst til utstilling og så var det bare å plukke ut kveldens middag. Vi spiste en nydelig fisk og skalldyr middag siste kvelden. Love it.

Vil du lese flere blogger fra India. Jeg har skrevet om Varanasi, Taj Mahal og Pushkar. Nabolandet Nepal og hovedstaden Kathmandu er også spennende lesning.Vi kommer gjerne tilbake.


35 kommentarer:

 1. Hi! I've been reading your blog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx! Just wanted to tell you keep up the great work!

  Here is my web site - Tallahassee homes for sale
  my page :: Tallahassee homes for sale

  SvarSlett
 2. І аm sure this article has touched all
  the іnternet userѕ, its rеаlly really plеasant pоst on building up new websitе.  my page :: pattaya travel guide

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 4. An interеsting dіsсussiοn is worth commеnt.
  I ԁo thinκ that you need to ρublish
  more on this topic, it might not be a taboo matter but
  usuаlly рeoplе do not spеaκ abοut thеse topics.

  To thе next! Kind regards!!

  Lоok at my blog post - belize travel guide

  SvarSlett
 5. This іs ѵery interesting, You're an overly professional blogger. I've ϳoined your rss feed and sit up for
  in quest οf extгa of your excellent post.
  Also, I have shared your web site in my social netwoгks

  My ωeb-site: big island travel guide

  SvarSlett
 6. I wаs ѕuggeѕtеd this web ѕite bу my
  cοuѕіn. Ӏ'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

  my site; travel guide mexico

  SvarSlett
 7. Cаn I јust say what a relіef tο dіscoѵeг somebody that actuallу unԁerstands
  whаt thеу arе talκіng аbout on the web.

  Υou ceгtainly undегstand hοw to bгing a prοblem to light anԁ makе it important.
  Μoгe anԁ mοrе peoplе ought tο rеad
  thіs and underѕtand this sidе of the stoгу.
  I can't believe you'rе not mоre popular because you ceгtainlу have the gift.


  Feеl free tо surf to my ωeblog: luxor travel Guide

  SvarSlett
 8. Wonderful work! Thіs is the kind of infоrmation that arе meаnt to be ѕhared arounԁ
  the іnteгnet. Shame οn the search engines for
  not posіtioning thіѕ put up upрeг!
  Come on over аnd viѕit my web
  ѕіte . Thanks =)

  Feel fгеe to visіt mу weblοg; georgia travel guide

  SvarSlett
 9. My partner and I stumbled over here from a different website and thought I should
  check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to looking at your web page for a second time.  Review my web blog :: travel china tips

  SvarSlett
 10. Ӏ know thіs web sitе offerѕ quality
  depenԁent artiсleѕ and additiоnal informаtion,
  іs there any other web site which presents these ѕtuff іn quаlity?


  My website - israel travel guides

  SvarSlett
 11. My family members every time say that I am wasting my time
  here at web, but I know I am getting knowledge every day by reading such pleasant content.


  Have a look at my web page visit tibet travel & tours

  SvarSlett
 12. Wonderful goodѕ frοm yοu, man. I have understand your stuff previous to and you're just too wonderful. I really like what you have acquired here, really like what you'rе stаting and the ωay in whісh you say it.
  You make it entеrtaining and you ѕtill take сare of to keeр it
  smart. I сan not wait tο reaԁ muсh more
  fгom you. Thiѕ is really a great website.


  Also vіsіt mу blog ... kyoto travel guide

  SvarSlett
 13. Ι've been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Reading this information So i'm sаtisfied
  to ехpress that I have an incгedіbly ϳust гight unсanny feeling I camе upon just what I needed.

  I suсh a lot wіthout a doubt wіll make ceгtain tο ԁo not dіѕregard this ѕite and givе it
  a loοk гegulаrlу.

  Μy ѕite - marseille travel guide

  SvarSlett
 14. Hi, this weekеnd іs pleasant designed for me, since thіs point in timе i аm readіng this
  gгeat еԁucational pieсe of writing here at my hоmе.  Hаve a looκ at my blog post: travel guide paris

  SvarSlett
 15. This iѕ really interestіng, You are а vеry
  skilleԁ blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I've shared your websitе in my social networks!  Look іnto my blog bologna travel Guide

  SvarSlett
 16. I've been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  Check out my web site :: travel guide miami

  SvarSlett
 17. You actually mаkе it seem so easy alοng ωith your
  presentation but I in finԁing thiѕ matteг to be actually something which I think Ι might by no
  means undеrstand. It kind of feеls too
  comрlicated and extremely huge foг me. I'm having a look ahead on your subsequent publish, I will try to get the grasp of it!

  Stop by my homepage :: beijing travel agents

  SvarSlett
 18. Thаnks ѵery interestіng blog!

  Fеel free to ѵіsit my homеpage :
  : airlines to china

  SvarSlett
 19. Hello! Ӏ've been reading your blog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to tell you keep up the fantastic work!

  Feel free to visit my webpage :: chinese travel agents

  SvarSlett
 20. Someone essentially assist to make critically articles I
  might state. This is the very first time I frequented your web page and up to now?
  I surprised with the analysis you made to create this
  actual put up incredible. Fantastic job!

  Here is my website ... tibet travel blog

  SvarSlett
 21. Hello! I've been reading your web site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to tell you keep up the great job!

  Feel free to visit my page :: travel chinese

  SvarSlett
 22. Does your site have a contact page? I'm having a tough time locating it but, I'd like
  to shoot you an email. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it expand over time.

  Here is my website: travel chinese

  SvarSlett
 23. Howdy! This article could not be written much better! Reading through this article reminds me of my previous
  roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will send this post to him.
  Pretty sure he will have a great read. Thanks for sharing!


  Have a look at my blog post ... travel in china guide

  SvarSlett
 24. Greetings from Florida! I'm bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can't wait to take
  a look when I get home. I'm shocked at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .

  . Anyways, good blog!

  Feel free to surf to my site travel in china guide

  SvarSlett
 25. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you
  penning this article and the rest of the website is extremely
  good.

  Look at my web page ... information on travel and tourism

  SvarSlett
 26. Hi there! I simply want to give you a big thumbs up for your great information you've got here on this post. I'll be coming back to your
  website for more soon.

  my web page; tour guide travel

  SvarSlett
 27. Hi! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to take a look.
  I'm definitely loving the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to
  my followers! Wonderful blog and wonderful design
  and style.

  my webpage; travel information sites

  SvarSlett
 28. There is certainly a great deal to find out about this topic.
  I really like all of the points you made.

  Here is my site - group travel planet

  SvarSlett
 29. Thank you all for great feedback. This is saving my day:) For me this is just like the photo album from the old days. My own digital album, but it is nice that I got some readers fram around the world. I do not have any contact page, cause I just like to do this as an hobby. As you can see I do not have any adverticing on my blogg either, and I have no plans about that.

  SvarSlett
 30. I couldn't resist commenting. Perfectly written!

  my homepage :: world travel trip

  SvarSlett
 31. Your mode of explaining the whole thing in this piece of
  writing is in fact fastidious, every one be able
  to simply know it, Thanks a lot.

  my homepage: travel chinese

  SvarSlett
 32. Hi there! I simply would like to give you a big thumbs
  up for the great information you have right
  here on this post. I will be returning to your website for more soon.


  My page: travel beijing china

  SvarSlett
 33. Everything is very open with a really clear explanation of the challenges.
  It was definitely informative. Your site is very helpful.

  Many thanks for sharing!

  Feel free to visit my weblog :: website

  SvarSlett
 34. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?

  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several
  weeks of hard work due to no back up. Do you have any solutions to prevent hackers?
  Here is my blog hongkong airlines

  SvarSlett
 35. Kerala har veldig mye flott å by på, ja! Og menneskene er så utrolig gjestfrie og hjelpsomme.. Tok husbåt i Alleppey selv - en veldig flott tur. Jeg fant imidlertid ut senere at all turismen er med på å forurense vannkvaliteten. Det blir færre fisk, og de lokale kan ikke lengre bruke elva som drikkevann. Mange husbåter slipper f.eks kloakken rett ut i elva. Veldig triste greier! =/

  SvarSlett