tirsdag 16. februar 2016

Cervinia - et skisted ved foten av Matterhorn


Matterhorn, et av Europas vakreste og mest kjente fjell er visualisert gjennom sjokoladen Toblerone med sine trinagelformede biter. Det som ikke er like kjent for alle er at fjellet heter Monte Cervino på italiensk og ved foten av fjellet ligger skistedet Cervinia.

Vi var to par som dro dit for å stå på ski i starten av februar. Dette skistedet er et av de mest snøsikre i alpene og snø var det nok av denne gangen også. Vi bodde på et lite koselig hotell som blir drevet av tre søstre som alle har en lidenskap for ski og fjell. Hotel Mignon ligger flott til i gågata i den vesle fjellandsbyen og det er to minutter å gå til nærmeste skiheis.


Cervinia har 150 kilometer med nedfarter og 24 skiheiser. I tillegg er det mulig å dra over til Zermatt i Sveits på godværsdager. Den første dagen i bakken var det veldig dårlig sikt og det var bare en heis som var åpen. Det var kommet masse snø i løpet av natten og med minimum sikt og humpete bakker ble det en artig dag i bakken.
Det blåste en del i høyden flere av dagene vi var der, så det var ikke så mange muligheter for å komme seg over til Zermatt. Men vi hadde en nydelig dag med sol og lite vind og da benyttet vi oss av det og dro over til Sveits for å se Matterhorn fra Tobleronesiden.


Det er en fantastisk utsikt fra Monte Rosa platået som ligger på 3490 meter. Her kan man også dra på ski på sommeren. Vi kjørte fra platået og ned til Zermatt. Her tok vi oss en kjapp rundtur i byen for å se på trehusbebyggelsen som Zermatt er kjent for.


I Italia et det som regel pommes frites fri sone og det var det også i Cervinia. Vi stoppet ved et spisested i bakken som hadde en perfekt beliggenhet under Matterhorn. Her var det et svensk par som anbefalte oss sjømatsuppen. Den viste seg å være helt nydelig med sjøkreps, reker, blekksprut og muslinger. Chalet Eoile eies av Ulla fra Sverige og hun er også restaurantens fremragende kokk. Aldri har jeg sett en så spennende meny 2400 meter over havet. Et absolutt must når man er i Cervinia.


Vi spiste nydelig mat på hotellet hver kveld, og mellom fire og fem var det afterski på en pub like i nærheten. Her var det to for en og da er det viktig å huske å si at man skal ha to når man skal ha fire, for ellers ender man opp med åtte.


En kveld dro vi til Torino på fotballkamp. Her har Juventus hjemmebane og vi måtte benytte anledningen til å se et av Europas beste fotballag i aksjon. Juventus var i finalen Champions Legue i 2015, men ble sått av FC Barcelona. Denne kvelden spilte de mot Genoa og resultatet ble 1-0. Stadiumet var et flott byggverk og vi hadde perpekt utsikt ut mot stadium.
Den siste dagen kom det mye etterlengta nysnø for noen av oss. Jeg fikk erfare at det er mye enklere å holde seg på beina i bakken enn utenfor bakken.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar