tirsdag 9. mars 2010

Corsica - Ile de BeautéDen franske øya Corsica har i overkant av 300 000 innbyggere og er med sin varierte natur som et eget lite kontinent ute i Middelhavet. Badeviker og fantastiske klippeformasjoner stuper rett ned i havet på vestkysten, fjellkjeder hvor snøen kan ligge på toppene til langt ut i mai strekker seg i innlandet og på østkysten strekker sandstrender seg fra nord til syd.

Jeg var på interrail med kjæresten min og vi kom dit med båt fra Nice til Ile Rousse. Etter rullesteinstrendene i Nice var den hvite stranden i Ile Rousse litt av en åpenbaring.


Ikke langt fra Ile Rousse ligger Calvi som er en av øyas mest besøkte steder. Den lille byen med sine 5000 innbyggere er kjent for sitt store citadell fra 1200-tallet og utsikten til Corsicas høyeste fjell på 2706 meter. Det er ikke mange steder man kan ligge på stranden og se så høye fjell i bakgrunnen. Her er flotte badeviker med mange klipper hvor man kan stupe ut i det mørkeblå vannet. Den lille byen har mange bra restauranter og en koselig gamleby.

En av attraksjonene på Korsika er en tur med "blomstertoget" langs den smalsporede jernbanen som har en sporlengde på 232 km. Dette går for å være en av Europas vakreste jernbanestrekninger. Togreisen er som en reise med berg og dalbane der man reiser i gjennom 38 tunneler og over 46 broer.

Etter noen fine dager på stranda i Calvi fortsatte vi turen med blomstertoget. Toget går ikke fort der det svinger seg oppover fjellet fra havnivå til Vizzavona som ligger på 906 meter. Vi ville gå av i Vizzavonia fordi vi hadde lyst til å gå i fjellet. Det er sikkert ikke mange som er klar over at Korsika har mer enn tjue 2000-meterstopper.

Vi overnattet på hotell i særklasse hos en eldre dame som så ut til å drive hele hotellet alene. Vi fikk først en nydelig middag. Vi var usikre på om hun hadde en kokk eller om hun laget maten selv. Mens vi spiste middagen kom det en stram lukt og vi trodde først det var den gamle hunden hennes som ikke hadde manerer. Men det viste seg at det var noen vellagra oster som vi skulle få til dessert. Når vi var ferdige med å spise, skrev hun regningen på papirduken på bordet vårt.Skogen rundt Vizzavona er veldig vakker og her er det merkede stier til Cascade d`Anglais, et område med fosser og kulper. Vi gikk videre opp til Monte d'Oro som er 2389 meter over havet. Dette er en vakker tur som byr på variert natur. Og det er mye bedre temperatur enn det vanligvis er i Jotunheimen.

Hvis man ønsker en aktivitetsferie på Corsica så kan den berømte turløypen GR 20 være et alternativ. GR 20 er en 15 dagers tur gjennom et vakkert og variert landskap og er kåret av Lonely Planet og National Geographic som en av verdens vakreste fotturer.


http://adventure.nationalgeographic.com/adventure/trips/best-trails/worlds-best-grail-trails/#/gr20-corsica-france_56336_600x450.jpgFra Vizzavona fortsatte vi togturen og passerte mange fine, små landsbyer på veien. Togstrekningen gikk videre til Ajaccio som er Korsikas største by. Dette er Napoelons fødeby.Den vakreste byen på øya går for å være klippebyen Bonifacio som ligger helt på sydspissen av øya. Fra denne lile byen er det bare 12 km til den italienske naboøya Sardinia.Vi besøkte ikke denne byen, men dro videre fra Ajaccio til Propriano, en annen fin liten by på vestkysten. Derifra tok vi ferje tilbake til Marseille på fastlandet.

Synes du Frankrike er et spennede ferieland. Les mine to blogger fra Paris og en blogg om forskjellige steder i Frankrike fra Mont St Michel i sør til Nice i nord. Jeg har også vært på toppen av Mt Blanc og har en egen blogg om den turen

7 kommentarer:

 1. It's remarkable designed for me to have a web page, which is useful in support of my experience. thanks admin
  Here is my blog post ; http://chestfatburner.com/

  SvarSlett
 2. Regards for all your efforts that you have put in this.

  very interesting info . "He not busy being born is busy dying." by Bob Dylan.  Also visit my blog post: best online dating sites ()

  SvarSlett
 3. Great blog here! Also your website loads up very fast!
  What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my site loaded up as fast as yours lol

  Also visit my weblog :: how to grow a bigger penis

  SvarSlett
 4. you are actually a good webmaster. The web site loading velocity is amazing.
  It sort of feels that you're doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece.
  you've performed a great job in this subject!

  Look at my weblog; myers briggs type indicators

  SvarSlett
 5. Ahaa, its pleasant conversation regarding this piece of writing here at
  this blog, I have read all that, so at this time me also
  commenting here.

  Review my web-site ... wordpress

  SvarSlett
 6. It's a pity you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this excellent blog!
  I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to fresh updates and will share this site with my
  Facebook group. Talk soon!

  my website ... carpentry ()

  SvarSlett