søndag 19. august 2012

Mine norske padleperler


I Norge har vi en kort og vakker sommer som er perfekt for padling. Her er noen av mine favorittplasser.En av de vakreste stedene jeg har besøkt er Helgelandskysten. Her er det cirka 10000 øyer, bratte fjell som går rett ned i sjøen og et yrende fugle- og dyreliv.


Helgelandskysten er perfekt både for padling og øyhopping med sykkel. Vi besøkte en kompis av kjæresten min en sommer og hadde noen flotte padleturer i øyriket rundt Herøy. Vannet er kaldt, men mange av øyene har kritthvite sandstrender og det er lett å gå i land med kajakk. Det er mange flotte fjell på øyene og vi hadde en flott tur opp på Dønnamannen. Den karaktaristiske toppen ser ut som profilen av en mann som ligger på ryggen. Her finner du kanskje Helgelands mest spetakulære utsikt. Den kjente fjellkjeden De Syv Søstre, den karektaristiske Torghatten, fugleøya Lovund , Unescoøya Vega og øya Træna hvor det er en musikkfestival hver sommer.I Sogn og Fjordane fylke ligger Bulandet som er det vestligste  fiskeværet i Norge. Det blir også kalt Norges Venezia på grunn av de 365 øyene og holmene. Man kommer hit med ferje fra Askvoll til Værlandet og fra Værlandet er det broforbindelse videre til Bulandet.Her er det bare å ta med seg en fiskestang i kajakken og innta dagens torskemåltid på en av de mange holmene. Det er ikke like enkelt å legge til land i dette øyriket som langs Helgelandskysten, men leter man godt finnes det en landingsplass.Innerst i Sognefjorden ligger den ville og dramatiske Nærøyfjorden som er på Unescos verdensarvliste sammen med deler av Aurlandsfjorden. På det smaleste er Nærøyfjorden 500 meter og bratte fjellsider på over 1000 meter stuper ned i fjorden sammen med hvite vesttlandsfosser. Ser man godt etter kan man skimte noen fjellgarder høyt oppe i fjellsidene. Sammen med Geirangerfjorden er disse to fjordarmene av Sognefjorden det beste Vestlandet har å by på av norsk fjordlandskap.Det er flere fine teltplasser langs Nærøyfjorden og langs Aurlandsfjorden kan man besøke den vesle bygda Undredal som er kjent for  geitosten sin.


Ikke langt fra Oslo ligger vakre Fjorda. Dette idylliske vannsystemet ligger godt gjemt på et høydedrag mellom Sperillen og Randsfjorden. Her er fjorder, trange sund og små øyer.Det er godt tilrettelagt for overnatting med bålplasser og fine små teltplasser. Dette er et eldorado for både store og små. Kanoer kan også leies i området og det passer nok bedre for småbarnsfamilier.

Dette er de peneste plassene jeg har besøkt hittil. Mange steder gjenstår, blant annet Femunden og Femundsmarka.

2 kommentarer:

 1. Fin blogg ta gjerne en tur og se på vår reise blogg også

  www.trigerogtiger.blogg.no

  SvarSlett
 2. Hi there would you mid stating which blog platfform you're using?
  I'm going tto start my own blog soon but I'm having a
  tough time choosing bedtween BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and stylee seems different
  then most blogs and I'm looking for somethbing completely unique.
  P.S My apologies ffor being off-topic but I had to ask!


  Visit myy web site; cheap bali tour package (blogspot.com)

  SvarSlett